+36-20-360-17-89 info@power-plate.hu


Hogyan működik? Miben más, mint a többi vibrációs eszköz?

Az űrhajósok is használják. De ez nem jelenti azt, hogy olyan bonyolult, mint az atomfizika!

A Power Plate működése tudományos alapelveken nyugszik, melyeket több ezer esettanulmány támaszt alá. Elég sokoldalú ahhoz, hogy szinte bárki igényének megfeleljen, és figyelemre méltó eredményekhez segítse hozzá a felhasználót az egészséges keringés, az egészséges csontozat, a hormonális kiegyensúlyozottság, az egészséges testtömegindex és az egészséges neuromuszkuláris működés területén.

 

 

 

A Personal Power Plate® technológia egy olyan vibráló platós megoldás, ami másodpercenként 35-ször mozdul el fel és le, oldalirányba és előre illetve hátra. Ennek a 3 dimenziós mozgásnak eredményeképpen a testünkben az izomaktiválás sokkal nagyobb lesz, mert a test igyekszik stabilizálni magát a mozgó platón. Ha egyszerűen fogalmazunk, akkor tulajdonképpen az történik, hogy az izmok sokkal gyorsabban húzódnak össze és ernyednek el (azaz dolgoznak), mintha a talajon végeznénk ugyanazt a gyakorlatot. Egyszerre dolgozol tudatosan (pl. fel és leguggolsz), illetve reflex szerűen, ez utóbbit a többirányú rezgés miatt. Ha a teljes test vibrációval együtt edzel, akkor sokkal kevesebb időt kell a mozgásra fordítanod, azaz okosabban mozogsz, és az eredményeket rövidebb idő alatt érheted el.

 

A Power Plate nem ráz! Általában nem is látod, hogy a gépen lévő személyt rázná a vibráció. A Power Plate mozgása gyengéd - 1 mm és 2 mm között emelkedik és süllyed a plató - így nincs hirtelen rántás, nincs zökkenés, nincs kellemetlen érzés.A Power Plate egyik kiemelkedő tulajdonsága azonban az, hogy mindemellett finoman elmozdul fel-le, hátra-előre, illetve oldalirányban is. Ez a háromdimenziós, "három síkú" mozgás a kulcsa a megnövekedett proprioceptív ingernek. Testünk úgy van teremtve, hogy reagáljon erre az ingerre, így a Power Plate-ről mondhatjuk azt , hogy "hiteles" környezetet teremt a szervezet természetes reakcióinak ösztönzésére.

 

Mint minden mozgásformával, itt is javulni fog a szíved és a tüdőd teljesítménye, nő az izomerő és tónus, fokozódik a nyirok- és vérkeringésed. Összefoglalva: fittséged és egészséged gyorsabb, rövidebb edzésekkel javul.

Sok anyuka érzi annak szükségességét, hogy újra "összeköttetésbe kerüljön" a medencefenékkel a szülés után, és szeretne változtatni a hátfájáson, a testtartáson, a hasizmok erején, tónusán és a medencefenéki funkciókon. Ezt a programot úgy alkottuk meg, hogy egyrészt közvetlenül célozza a fentieket, másrészt funkcionális mozdulatokat, pl. guggolást, kitörést, hajlást és törzsfordítást is magába fog

Nekem miképpen használhat?

A Power Plate gép teljes test vibrációs hatása széles körű és jól dokumentált. Több mint 4000 kutatási anyag jelent meg eddig a teljes test vibrációról, melyek közül jó párat a Power Plate géppel végeztek.

A legfontosabb pozitív hatásokat az alábbi kategóriákba sorolhatjuk:

A szív egészsége

A Power Plate gépen végzett edzés jó hatást fejt ki a kardiovaszkuláris állapotra és a keringésre. Csökken az artériák merevsége; a vér kevésbé viszkózus és könnyebben áramlik; a vérnyomás csökken; több vér jut a kötőszövetekbe. Idővel az izomtömeg és az izomerő is fokozódik, melyek önmagukban a kardiovaszkuláris fittségi szintet növelik. Ez azt is jelenti, hogy a Power Plate kiváló, ha Ön cukorbeteg, magas vérnyomása van, nem megfelelő a fittségi szintje, gyenge az állóképessége vagy a keringése.

A csontok egészsége

A Power Plate heti két-három alkalommal történő használata növelheti a csontsűrűséget. Ennek oka többféle lehet: anabolikus hormonok hatása, a csontokban a harmonikus hullámok hatására bekövetkező folyadékdinamikai hatás, lehet a csont hidrosztatikus nyomásának változása, a csont pillanatnyi torzulása, melyet az izmok aktiválnak – ezek mind fokozhatják a csontépítést. Olyan felnőttek és gyerekek, akik bármilyen ok miatt nem képesek (vagy nem akarnak) nagy ütközéssel járó gyakorlatokat végezni, örömmel használják a Power Plate gépet a csontnövekedés és a csontok gyógyulásának elősegítésére.

(További információkat olvashat itt: http://www.power-plate.hu/Alkalmazasi_teruletek.html)

Fogyás

Az általános egészségről a testösszetétel jó visszajelzést ad. Az elhízás sokféle egészségügyi következményhez vezet, nem csak a megjelenést befolyásolja. A Power Plate edzés bizonyítottan csökkenti a zsigeri zsírok mennyiségét. A Power Plate-ről emellett széleskörűen igazolták, hogy fokozza az anyagcserét (azaz az energiaégetést), mert növeli a sovány izomtömeget. A rezgések kiváltotta izomaktiválás is több kalóriát éget. Hat hónapos Power Plate edzéssel a vizsgálatok szerint nagyszerűen csökken a zsigeri zsír tömege, és a hatás hosszantartó.

Neuromuszkuláris hatások

Nos, ez az a terület, ami mindenki számára nagyon hasznos. Az élsportolóknak azért hasznos, mert az izmok fantasztikus gyorsasággal lesznek képesek összehúzódni (többet és gyakrabban). Ez fokozza az izomaktiválást, javul a neuromuszkuláris koordináció és a motoros tanulás. A sportolás előtti keringésélénkítés a Power Plate gépen segíti az izmok bemelegítését, fokozza a szövetek hidratáltságát, a nedvesség sejtek közti eloszlatását, így lazítva a letapadásokat. Ez azt jelenti, hogy csökken a sérülések kockázata.

Ön nem élsportoló? A mindennapi mozgásunk, fittségünk és az életminőségünk javításához szintén az egyik legjobb eszköz a Power Plate.

A Power Plate gép okozta stimulációs szint különösen hasznos azoknak, akik neuromuszkuláris degeneratív elváltozásban szenvednek. A test helyzete és a mechanoreceptorok (a proprioceptorok) stimulálódnak a rezgés és a háromdimenziós elmozdulás által, javítva a koordinációt, a kontrollt, az egyensúlyt, és csökken az esések száma azoknál, akik egyensúlyi gondokkal küzdenek. Többek között az idősek, stroke-ból felépültek, cerebrális parézisben szenvedők, szklerózis multiplex páciensek esetében jelentős eredményeket tapasztaltunk.

Hormonok

A hormonok a test minden szervére, rendszerére hatást gyakorolnak. A Power Plate edzés természetesen és anabolikusan hat a test sejtjeire, mert potenciálisan fokozza a humán növekedési hormon (a fiatalsághormon) termelődését, a tesztoszteron termelődését (nem csak férfiaknál), és a szerotonin (boldogsághormon) felszabadulását. Ezek a lágy szövetek, az izmok, az ízületek növekedésére és regenerálódására pozitív hatással vannak. A kortizon (stresszhormon) szint is csökkenthető.

Bemutatkozó videók
További videókért látogass el Youtube csatornánkra!

"A nők 84,8%-nál javult a stressz inkontinencia, mindösszesen 4 hét teljes test vibrációs, medencefenék tréninget követően."

– Fahrzinmehr, A. A Comparative Study of Whole Body Vibration Training and Pelvic Floor Muscle Training on Women's Stress Urinary Incontinence: Three- Month Follow- Up. J Family Reprod Health. 2015 Nov; 9(4): 147–154

"A vibrációs tréning és a fizikoterápia kombinációja igen hatékonynak bizonyult, ezért valódi terápiás lehetőséget kínál a vizeletvisszatartási problémával küzdő betegeknek."

– Von der Heide, et. al. International Continence Society 33rd Annual Meeting

A Power Plate gépek orvostechnikai eszköz minősítéssel rendelkeznek (MDD 93/42), használatukról több mint 180 orvosi tanulmány készült, ebből több a szülés utáni témában.

Rendelés/bérlés

A Power Plate Fittanyukák program elérhető megvásárlással. Ára: 596.900 Ft

Bérleti lehetőség minimum 12 hét használatra. Ára: 63.500 Ft/hó + kaució

 

Szállítási adatok

 Videók

Exkluzív videóletöltési lehetőség a programunkban résztvevő Fittanyukáknak!

Power Plate Magyarország

Központi iroda
Cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 16. III.em 18. Kapucsengő: 48.

Értékesítés:
+36-20-360-1789, info@power-plate.hu 

Szerviz:
+36-70-501-5418, szerviz@power-plate.hu